Oferta
Śliwki

WĘGIERKA ZWYKŁA
Owoce najczęściej średniej wielkości lub małe, o przeciętnej masie 25–30g, jajowate lub wrzecionowate. Skórka jest granatowa z nalotem woskowym. Miąższ ma barwę żółtą, jest jędrny, soczysty, bardzo smaczny. Miąższ łatwo oddziela się od pestki. Odmiana doskonała zarówno do pieczenia jak również do bezpośredniej konsumpcji.
• dojrzałość zbiorcza: od połowy września do końca października
• przechowywanie: w chłodni około 4 tygodni; w chłodni ULO/KA do dwóch miesięcy.
Owoce najczęściej średniej wielkości lub małe, o przeciętnej masie 25–30g, jajowate lub wrzecionowate. Skórka jest granatowa z nalotem woskowym. Miąższ ma barwę żółtą, jest jędrny, soczysty, bardzo smaczny. Miąższ łatwo oddziela się od pestki. Odmiana doskonała zarówno do pieczenia jak również do bezpośredniej konsumpcji.
• dojrzałość zbiorcza: od połowy września do końca października
• przechowywanie: w chłodni około 4 tygodni; w chłodni ULO/KA do dwóch miesięcy.
Galeria - Kliknij, aby powiększyć